.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ομόφωνα ΝΑΙ....

Ομόφωνα ΝΑΙ ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στην παρακατω πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων..!




ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

            Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου καλεί και προτρέπει την Ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει επιτέλους από το γερμανικό κράτος τις δίκαιες απαιτήσεις του ελληνικού λαού.
            Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι, καταγγέλλουμε την προκλητική στάση των γερμανικών κυβερνήσεων που αρνούνται την υποχρέωσή τους για την υλική αποκατάσταση των θυμάτων των ναζιστικών θηριωδιών. Εβδομήντα χρόνια μετά, ήρθε η ώρα για την έντοκη επιστροφή του κατοχικού δανείου και των πολλαπλών ληστειών και λεηλασιών των φασιστικών ορδών. Για την καταβολή όλων των πολεμικών αποζημιώσεων για τις οποίες δεν υπάρχει πολιτική ούτε και ιστορική απαλλαγή ή παραγραφή.
            Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου, πιστεύουμε ότι το σοβαρό αυτό ζήτημα δεν πρέπει να εμπλέκεται σε προπαγανδιστικά παιχνίδια και τακτικές εκλογικής εκμετάλλευσης, ούτε να γίνεται στοιχείο αποπροσανατολισμού με προσπάθειες να εμφανιστεί ως πανάκεια για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του λαού μας.
            Είμαστε επίσης ριζικά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια που ουσιαστικά ακυρώνει τη διεκδίκηση των επανορθώσεων με προτάσεις να συμβιβαστεί ο λαός μας με μερικά ψίχουλα ελεημοσύνης, όπως υποτροφίες του γερμανικού κράτους σε έλληνες φοιτητές ή ακόμη,
με γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα που θα μετατρέψουν το δίκαιο αίτημα του λαού μας σε όχημα πολλαπλασιασμού των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
           Τέλος, τονίζουμε ότι καμία σχέση δεν πρέπει να έχουν οι πολεμικές επανορθώσεις με τα σημερινά χρέη που φορτώθηκαν στον ελληνικό λαό από τις κυβερνήσεις μας,την Ε.Ε.και το Δ.Ν.Τ.--    


Ωραιόκαστρο  27-11-2014