.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Κατέρρευσαν οι προσπάθειες ποινικοποίησης της δράσης της Λαϊκής Συσπείρωσης και των στελεχών της. Το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τους Θεμελή Άγγελο και Κατερίνα Καρανικολάου που δικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση, ουσιαστικά γιατί αντιτάχθηκαν στις προσπάθειες να καλλιεργηθεί ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου ενάντια στους πρόσφυγες.
Είναι σημαντικό ότι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους διωκόμενους δημοτικοί σύμβουλοι και άλλων παρατάξεων, δεκάδες μέλη συλλόγων και μαζικών φορέων, εργαζόμενοι της περιοχής.
Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει την ικανοποίησή της γι’ αυτή την εξέλιξη. Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις ακροδεξιών στοιχείων να σπείρουν το φασιστικό τους δηλητήριο στις συνειδήσεις των εργαζόμενων. Αποκαλύφθηκε η βαθιά απέχθεια που τρέφουν για την εργατική τάξη και το κίνημά της, για κάθε αντιφασίστα και προοδευτικό άνθρωπο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει τον αγώνα της μαζί με τους εργαζόμενους και τους άνεργους μαζί με την νεολαία ώστε να απομονωθούν οι νοσταλγοί των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλησαν τους λαούς και την ανθρωπότητα. Να εκφραστεί ακόμα πιο μαζικά η ταξική αλληλεγγύη στα θύματα του ιμπεριαλισμού.
Ο πραγματικός εχθρός δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, πόσο μάλλον τα παιδιά τους. Είναι ο ιμπεριαλισμός, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τον στηρίζουν, οι ανταγωνισμοί του μεγάλου κεφαλαίου που δεν διστάζει να ανάψει φωτιά πολέμου όπου γης.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ