.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Την Κυριακή 22 Μάη η αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία

Με την αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 22 Μάη και θα ξεκινήσει μπροστά από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, όπου έχει εγκατασταθεί στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού και θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, κορυφώνονται φέτος οι εκδηλώσεις της ΕΔΥΕΘ.
Λίγες μέρες νωρίτερα την Πέμπτη 19 Μάη για τρίτη κατά σειρά χρονιά, η Επιτροπή οργανώνει «Αγώνα Δρόμου» προς τιμήν του δολοφονημένου, το 1963 στη Θεσσαλονίκη, αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Γρηγόρη Λαμπράκη, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι εκδηλώσεις των Τοπικών Επιτροπών Ειρήνης. Εκδηλώσεις, όπως σημείωσαν σήμερα Δευτέρα 16 Μάη σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της ΕΔΥΕΘ, που είναι αφιερωμένες στον αγώνα για την ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από καταγωγή και θρήσκευμα, από φύλο και χρώμα του δέρματος. Εκδηλώσεις ενάντια στο ρατσισμό, στο σοβινισμό και το φυλετικό μίσος, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννά, ενάντια στην καταστροφή, στη φτώχεια και την πείνα, ενάντια στην υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής και ύπαρξης.
Ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το ιδανικό και το δικαίωμα της ειρηνικής ζωής, της σωματικής άσκησης, της πνευματικής καλλιέργειας, του συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας, μπορεί να γίνει πραγματικότητα για όλα τα παιδιά, για όλους τους νέους ανθρώπους μόνο όταν η ανθρωπότητα απαλλαγεί από την καταπίεση του εκμεταλλευτικού συστήματος, που ζούμε, αυτού που γεννάει τους πολέμους, την καταστροφή, τη φτώχεια και την υποτίμηση της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτό γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο σήμερα, που τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο το ειρηνικό μέλλον της νεολαίας και του λαού μας, των λαών όλων των γειτονικών χωρών. Στην προοπτική αυτού του ζοφερού μέλλοντος είναι υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε όλοι».