.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Λαική Συσπείρωση Ωραιοκάστρου:Το δημοτικό χαράτσι «για τη σχολική στέγη» είναι μόνον η αρχή

Το δημοτικό χαράτσι «για  τη σχολική στέγη» είναι μόνον η αρχή
            Στις 16-11-2015, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου με κατεπείγουσα διαδικασία, αποφάσισε την επιβολή χαρατσιού 0,30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών.
Στα χνάρια όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, όσον αφορά τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες και τις διαστρεβλώσεις, ονόμασε το χαράτσι «επιβολή ειδικού τέλους».
            Η δημοτική αρχή προβλέπει να εισπράττει ετησίως ποσό 1.175.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους  δικούς μας υπολογισμούς θα κυμανθεί ανά οικογένεια σε 60-70 ευρώ κατά μέσο όρο. Αυτό βέβαια στην αρχή. Γιατί, σύμφωνα με το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος 3852/2010 (Καλλικράτης), το σχολείο είναι δική τους υπόθεση. Αν δεν κατασκευάζει το κράτος σχολεία, θα αυξάνουν το τέλος.  Κι αν δεν βγαίνουν τα έξοδα συντήρησης, θα περάσουν στο «ανοιχτό σχολείο στην επιχειρηματικότητα» (καφέ και μπαρ τα απογεύματα στους σχολικούς χώρους), για να καλύπτουν τα έξοδα. 
            Οι τοπικοί άρχοντες, βαδίζουν στο δρόμο που χάραξε από το 2011 ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Ως καλοί μαθητές, οι δικοί μας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ) υπερθεμάτισαν, ανεβάζοντας τη τιμή από  0,20 του  δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στα 0,30 ευρώ. Το πράττουν σε μία περιοχή με μεγαλύτερες ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες λόγω αποθηκών.
            Όλα αυτά συμβαίνουν, παρά τη τρομερή άμεση και έμμεση φορολογία και τα κρατικά χαράτσια που πληρώνουν και οι πολίτες του δήμου μας. Θα πρέπει, σύμφωνα με τα κόμματα του Καλλικράτη και των μνημονίων, να πληρώνουμε διπλά και τρίδιπλα για τα ζητήματα της Παιδείας που θα έπρεπε να είναι ΔΩΡΕΑΝ και αποκλειστικά κρατικής ευθύνης και αρμοδιότητας.
Όλα αυτά γίνονται, για να βοηθήσει και ο δήμος Ωραιοκάστρου, σαν μακρύ χέρι του κράτους, να απελευθερωθούν κονδύλια για τους ξένους δανειστές, το ντόπιο τραπεζικό και χρηματιστικό κεφάλαιο. Με λίγα λόγια, κατεύθυνση του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του, της Ε.Ε. είναι η αύξηση των πόρων της Τοπικής Διοίκησης, μέσα από την αυξανόμενη αντιλαϊκή επιδρομή. Πολιτική που με ζέση  συνεχίζει  η συγκυβέρνηση ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ.
            Αυτή  η μαύρη απόφαση, είναι ενταγμένη στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής μέχρι το  2019 που μεταξύ άλλων προβλέπει κι άλλες αυξήσεις δημοτικών  τελών, τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, ανταποδοτικότητα από αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, ιδιωτικοποιήσεις, έργα για τα μεγάλα συμφέροντα, μονάδα λυματολάσπης, αιολικά πάρκα.
            Μπροστά σε αυτές τους τις ενέργειες και μεθοδεύσεις οφείλουμε να αντιδράσουμε μαζικά και οργανωμένα. Να ακυρώσουμε εδώ και τώρα το άθλιο χαράτσι με πρόσχημα τη σχολική στέγη. Ειδάλλως θα μας ακολουθεί  εντεινόμενο μέχρι θανάτου. Να αντισταθούμε ενωμένοι, μέσα από συλλόγους και επιτροπές αγώνα στην  ενιαία αντιδραστική πολιτική και να την ανατρέψουμε.
                                                                           19 Νοέμβρη 2015     
                                                  
                                                                                                         
                                         ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ