.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

«Κι όμως γυρίζει»

«Κι όμως γυρίζει»



Όταν ο Αριστοτέλης είδε τη σκιά της γης να αντανακλάται  στην Ήλιο (κατά την έκλειψη), υπέθεσε την σφαιρικότητά της, λόγω του στρογγυλού σχήματος της σκιάς.
Πέρασαν 2.000 χρόνια μέχρι ο Γαλιλαίος, στην ανατολή του 17ου αιώνα, να επιβεβαιώσει πως είναι σφαιρική και πως… γυρίζει. Είχε καμία ευθύνη για την περιστροφή της ο Γαλιλαίος; Απλώς το απέδειξε. Επιβράδυνε ή επιδρούσε με κανένα τρόπο η πλήρης άγνοια των μαζών και η γνωστική τους αδυναμία, το γεγονός της περιστροφής; Η λύσσα των μαύρων σκυλιών της εκκλησίας σταμάτησε ή μπορούσε να το κάνει, την περιστροφή της;
Η Γη λοιπόν, έτσι κι αλλιώς περιστρέφεται, ανεξαρτήτως του πόσοι το αντιλαμβάνονται. Περιστρέφεται δε, εντελώς αδιάφορα και από το πως το εξηγούν αυτοί που το αποδέχονται. Ανεξαρτήτως της ερμηνεία που προσδίδει κανείς στο φαινόμενο, είναι οι φυσικοί νόμοι που επιβάλλουν την συγκεκριμένη και άλλες κινήσεις της. Και θα περιστρέφεται έως ότου ο Ήλιος, που την δημιούργησε, την καταστρέψει. Θα περιστρέφεται, σε πλήρη αδιαφορία του ότι, το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού, ακόμη και σήμερα, το αγνοεί.
Έτσι γίνεται με την ανθρωπότητα. Της είναι προσιτότερο το καθημερινά επιφαινόμενο, έστω  κι απατηλό. Επιλέγει την οικεία δυστυχία, από το «άγνωστο» της γνώσης. Οι «Γαλιλαίοι» όμως θα το δείχνουν, όσο κι αν τα σκυλιά θα αλυχτούν.
Αλλά η Γη θα γυρίζει.

steliosKanakis@yahoo.gr
αναδημοσιευση απο  http://mynima-hellas.com