.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ;;;;;;;

Όλες οι δήθεν σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Το χαμηλό ποσοστό που δίνουν στο ΚΚΕ. Είναι βέβαια περισσότερο από εξακριβωμένο, ότι τα ‘γκάλοπ’ δείχνουν ότι θέλει ο πελάτης, αυτός που παραγγέλνει. Από την πλευρά του ο ‘πελάτης’ γνωρίζει ότι η παρουσίαση αυτών των γκάλοπ κι η επεξεργασία τους από τις μικρές οθόνες και τον ‘κίτρινο’ Τύπο, επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό ένα μεγάλο τμήμα, αυτό των ‘αναποφάσιστων’ ή των ψηφοφόρων των ‘παρυφών’ των κομμάτων. Είτε το θέλουμε είτε όχι, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο ‘πελάτης’ έχει ένα πανίσχυρο όπλο επηρεασμού του τηλεοπτικού κι αναγνωστικού κοινού. Ο ‘πελάτης’ δεν είναι άλλος από την εγχώρια αστική τάξη συνολικά. Κι ανεξάρτητα από το ποιο μείγμα πολιτικής θέλουν ν’ ακολουθήσει η επόμενη κυβέρνηση συμφωνούν ότι πρέπει ο ψηφοφόρος να εντυπωσιαστεί από το χαμηλό ποσοστό του ΚΚΕ. ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ.
Όπως ακριβώς το ΚΚΕ έχει διακηρύξει ότι βρίσκεται σε πόλεμο με την εγχώρια και διεθνή ολιγαρχία, έτσι κι ο ταξικός του αντίπαλος θέλει να τον εκμηδενίσει. Γιατί η ολιγαρχία, ο ‘πελάτης’ γνωρίζει ότι οι ψήφοι του ΚΚΕ στο αστικό Κοινοβούλιο είναι μπετόν αρμέ. ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ κατατίθεται στο Χρηματιστήριο της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ. Της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ των ταξικών αγώνων που έρχονται, των αγώνων για το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας, για τους αγώνες που θα δώσουν και θα χαράξουν ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ με μπροστάρη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.
Δεν ξεκίνησα αυτό το προεκλογικό σημείωμα βάζοντας τυχαία ερωτηματικά στο κυρίως σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι μπορεί στα πλαίσια της ΕΕ και των νατοϊκών μηχανισμών, των εφαρμοστικών νόμων που συνεπάγονται τα μνημόνια, οι μηχανισμοί επιτήρησης κλπ. Να δώσουν φιλολαϊκή διέξοδο στην κρίση. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ. ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΕΛΠΙΔΑΣ.
Το ομολόγησε χτες τηλεοπτικά ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, πρώην πρωτοπαλίκαρο του Σημίτη. Σε συνέντευξή του στην Έλλη Στάη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών με οποιοδήποτε κόμμα, πλην της ΧΑ. Μάλιστα στην παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ‘το μόνο που έχει πει είναι ότι είναι ανοιχτό σε συνεργασία με το ΚΚΕ’, ο Κ. Τσουκαλάς απάντησε : Όχι, έχει υπονοήσει ότι αν χρειαστεί θα προσπαθήσει να διευρύνει τις συνεργασίες με όλους εκείνους οι οποίοι αποδέχονται ένα μίνιμουμ προγραμματικών κατευθύνσεων. Και πιστεύω ότι μετά τις εκλογές εάν χρειαστεί, θα υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις στον τόπο, οι οποίες θα αποδεχτούν ότι πρέπει.’ Και ΣΕΚΟΣ τα παπαγαλάκια του μεγκατσάνελε.
Κάτι τελευταίο. Ο ‘καθηγητής’ Σταθάκης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ : ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 8ΟΟ ΕΥΡΏ και ΠΑΝΩ. Πρόκειται για μια κακέκτυπη αντιγραφή της ΠΑΣΟΚικής θεωρίας των ‘ρετιρέ’. Διαχείριση της ακραίας φτώχειας, ψίχουλα για τους εργαζόμενους μέχρι 751 ευρώ και ΤΙΠΟΤΑ για τους άλλους. Ακόμα και η επαναφορά της 13ης σύνταξης δεν αφορά ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΣ. Και μάλιστα με τον όρο :ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
Όλη η συζήτηση που γίνεται για ΕΝΦΙΑ, δάνεια κλπ. ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Τέρμα.
Το ερώτημα είναι: θα ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ με το Σύριζα ή τη σιγουριά της διεκδίκησης με ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ να βάλεις φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο.
Με το ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΌ Ή ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ υποταγμένος; ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.
Ρωμύλος Αβδής