.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Καθημερινές οι παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ και της Κοινωνικής Συμμαχίας Ενταγμένες στο δίμηνο δράσης και το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων και στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του δίμηνου προγράμματος δράσης του ΠΑΜΕ ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα.
Σταθμός στη δράση αυτή αποτελεί το συλλαλητήριο στις 4 του Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στο Άγαλμα του Βενιζέλου.
Την Τετάρτη 1 του Οκτώβρηκινητοποίηση στις 9 το πρωί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών πραγματοποιεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης που κάλεσε η ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στους εκβιασμούς για κατασχέσεις περιουσιών των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.
Την ίδια μέρα, Τετάρτη 1/10, στις 10.30 π.μ. προγραμματίζεται επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΕΑ) Θεσσαλονίκης μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.
Την Παρασκευή 3 Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την ανεργία από την ΠΣΟ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. μπροστά στον ΟΑΕΔ στη Δωδεκανήσου.
Συνεχίζονται και οι δράσεις των Λαϊκών Επιτροπών
Τη Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη στις 8 μ.μ. οι Λαϊκές Επιτροπές Ευκαρπίας, Πολίχνης και Σταυρούπολης θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση διεκδίκησης μέτρων στήριξης των ανέργων στο Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρ. Τσακίρης», επί της οδού Λαγκαδά. Παρέμβαση επίσης θα πραγματοποιηθεί και για τα ζητήματα που αφορούν τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς.
Εν τω μεταξύ, σε εφαρμογή μπαίνουν από την Τετάρτη 1 του Οκτώβρη οι νέες αυξήσεις στον ΟΑΣΘ. Σε μαζικές κινητοποιήσεις καλούν οι ταξικές δυνάμεις που την περασμένη εβδομάδα προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού, ενώ σήμερα  Δευτέρα, το ΠΑΜΕ και η Γραμματεία Μεταφορών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. (Διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο ΕΔΩ).
Την Τετάρτη 1 Οκτώβρη, εξάλλου, οι Λαϊκές Επιτροπές Δυτικών Συνοικιών προχωρούν σε μέρα αγωνιστικής δράσης με σύνθημα «Λέμε ΟΧΙ στις αυξήσεις των εισιτηρίων», στις αφετηρίες των λεωφορείων στις 7 το πρωί στην Αφετηρία 25 (τέρμα Παπανδρέου) από τη Λαϊκή Επιτροπή του Δήμου Νεάπολης Συκεών, στο Αμαξοστάσιο ΟΑΣΘ Ηλιούπολη από τις Λαϊκές Επιτροπές  του Δήμου Παύλου Μελά και Ευόσμου και στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό από τις Λαϊκές Επιτροπές Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Κορδελιού.
Την Πέμπτη 2 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Ευόσμου - Κορδελιού από την αντίστοιχη Λαϊκή Επιτροπή.
Από την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις - συναυλίες των Λαϊκών Επιτροπών σε διάφορες συνοικίες της Θεσσαλονίκης σε συντονισμό και με το Πολιτιστικό Τμήμα του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα: Στις 6/10 στην Τούμπα, στις 8/10 στη Σταυρούπολη, στις 13/10 στη Μενεμένη, στις 17/10 στην Καλαμαριά, στις 19/10 στο Χορτιάτη και στις 21/10 στον Εύοσμο.
902.gr