.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 19


Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζει το Υπουργείο Εσωτερικών να έχει ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση» των δομών δήμων και περιφερειών. Παράλληλα, προσπαθεί να περάσει και την αξιολόγηση - βούρδουλα του προσωπικού, αποκρύβοντας ότι μέχρι τώρα υπήρχε έλεγχος ενισχυμένος από το αντιδραστικό δίκαιο, δεν ήταν όμως απόλυτα συνδεδεμένος με την δουλική υπακοή και τις διαθεσιμότητες. Για να γίνει το καπιταλιστικό κράτος πιο ταξικό, πιο αυταρχικό απέναντι στους λαϊκούς αγώνες.

Πρόκειται για μία διαδικασία που υπηρετεί την κεντρική κατεύθυνση για συρρίκνωση των υπηρεσιών, μείωση του κόστους λειτουργίας τους και απολύσεις προσωπικού. Η επιδίωξη όλων των αναδιαρθρώσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι να γίνει μικρότερος και πιο ευέλικτος προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Όπως διατάσει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Ο καπιταλισμός και το πολύχρωμο πολιτικό του προσωπικό, αξιολογούν με βάση το κέρδος-κόστος και όχι με βάση τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες και τη κοινωνική χρησιμότητα.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση βιάζεται να προχωρήσει την «αξιολόγηση». Συναντά όμως ισχυρές αντιστάσεις από τους εργαζόμενους αλλά και από διοικητές υπηρεσιών, αιρετούς στους δήμους (ελάχιστοι στο Ωραιόκαστρο) και προϊστάμενους κοινωνικών δομών.

Το 80% των εργαζόμενων στα νοσοκομεία έχουν αρνηθεί να παραδώσουν τις σχετικές εκθέσεις στις Διοικήσεις των νοσοκομείων και τις έχουν καταθέσει στα σωματεία τους. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στους περισσότερους χώρους του Δημοσίου. Να γιατί πληθαίνουν οι εγκύκλιοι, οι απειλές και τα δημοσιεύματα για εφαρμογή πειθαρχικών διαδικασιών.

Η «αξιολόγηση» προσωπικού προσφέρει μελλοντικά μία πρώτης τάξης δεξαμενή για κάθε είδους βλαπτικές μεταβολές σε βάρος των εργαζόμενων, θέλοντας ταυτόχρονα να τους μετατρέψει σε πειθήνια όργανα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε. Ταυτόχρονα, υπηρετεί την παράδοση ολόκληρων κοινωνικών τομέων και υπηρεσιών στους ιδιώτες. Είναι σε ευθεία γραμμή με την αναπτυξιακή στρατηγική της Ε.Ε. μέχρι το 2020. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΡΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ». Αυτό κρύβουν οι ευρωλάγνοι.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι με το συγκεκριμένο μέτρο, παίζονται πολύ περισσότερα από αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια από την ρηχή αντιπαράθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ απλά πρότειναν το πάγωμα του νόμου και μία καλύτερη «αξιολόγηση» που σε τελευταία ανάλυση θα έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Είτε με ποσοστώσεις (60%-15%) είτε χωρίς ποσοστώσεις, η εφαρμογή της καπιταλιστικής αξιολόγησης συνδέεται με την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων-δημοτικών υπηρεσιών, με την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων και των σχολείων, με τις απολύσεις, με την παραπέρα υποβάθμιση των δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών, την παραπέρα αντιδραστικοποίηση του αστικού κράτους.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ - ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.--

4-8-2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ